Op maandagmiddag 4 april vond de Clip Clincs plaats in de Blauwe zaal van Slieker Film, Leeuwarden als onderdeel van van de Friese Lente, dat van 1 t/m 10 april plaats vond.

Vier (jonge) Friese filmmakers werden in de gelegenheid gesteld om hun (meest recente) video’s te tonen aan twee professionals uit het veld, Wouter Stoter en Thalia de Jong. Allebei filmmakers en allebei hebben ze het pad van het videoclip maken meer dan eens bewandeld. Stoter regisseerde onder anderen de epische video bij het nummer Kitty Kitty van De Staat terwijl De Jong Foef Safari van Merol en Remember van Sofie Winterson van een visueel hoogstandje voorzag. Ter introductie werden deze video’s vertoond en besproken, onder leiding van onze spreekstalmeester Anton Felipa!

Van de jongere makers kwamen de volgende clips voorbij: van Plunder met Geef je Eten (gemaakt door Jan Martien Dekker). De video bij het nummer Bushalte van Johnny loves me, gemaakt door Stein Boon en de rapper zelf. Vuurwerk (een clip van Niek de Vries met visuals van Mirthe van Wermeskerken) van Orange Effect en De zomerse video van het nummer Summertime van Mundo Park gemaakt door Jeroen van der Haar, tevens drummer van de band. Zowel Stoter als De Jong waren positief verrast door de getoonde video’s en voorzagen de makers van nuttige feedback.