Standaard indeling van een pitch voor je filmplan

Type blog 📖Blog
Auteur ✍️Douwe Anema

Een goede pitch is essentieel als je jouw filmideeën wilt verkopen. Om ervoor te zorgen dat jouw pitch de belangrijkste elementen bevat, kun je gebruik maken van een standaard indeling. Hier zijn enkele tips om een succesvolle pitch samen te stellen.

1. Begin met de titel van jouw film

Begin jouw pitch met de titel van jouw film. Dit is de eerste indruk die je maakt en kan helpen om de aandacht van de luisteraar te trekken.

2. Introduceer de hoofdpersoon

Stel de hoofdpersoon van jouw film voor. Geef aan wie hij of zij is, wat zijn of haar motivaties zijn en wat zijn of haar doelen zijn.

3. Noem het genre van de film

Geef aan welk genre jouw film is. Dit kan helpen om de luisteraar een idee te geven van de toon van de film.

4. Vertel waar de film over gaat

Geef een korte samenvatting van het verhaal van jouw film. Probeer het verhaal zo goed mogelijk samen te vatten zonder te veel details te geven.

5. Geef aan wat de hoofdpersoon wil of nodig heeft

Geef aan wat de hoofdpersoon wil of nodig heeft om zijn of haar doelen te bereiken. Dit kan helpen om de luisteraar te laten begrijpen waar de film over gaat.

6. Vertel over de obstakels die de hoofdpersoon moet overwinnen

Geef aan welke obstakels de hoofdpersoon moet overwinnen om zijn of haar doelen te bereiken. Dit kan helpen om de luisteraar te laten begrijpen wat de uitdagingen zijn in de film.

7. Vertel waar de film zich afspeelt

Geef aan waar de film zich afspeelt. Dit kan helpen om de luisteraar een beeld te geven van de omgeving waarin het verhaal zich afspeelt.

8. Geef aan wat de stijl van de film is

Geef aan wat de stijl van de film is. Dit kan helpen om de luisteraar een idee te geven van de visuele sfeer van de film.

9. Noem de doelgroep van de film

Geef aan wie de doelgroep van de film is. Dit kan helpen om de luisteraar te laten begrijpen voor wie de film bedoeld is.

10. Sluit af met een samenvatting

Sluit de pitch af met een korte samenvatting van de film. Herhaal de belangrijkste elementen van de pitch en geef aan waarom jouw film bijzonder is.

Het gebruik van deze standaard indeling kan helpen om jouw pitch gestructureerd en overzichtelijk te maken. Door duidelijk te zijn over de belangrijkste elementen van jouw film, maak je het voor de luisteraar makkelijker om jouw verhaal te begrijpen. Zo vergroot je de kans dat jouw filmideeën worden geaccepteerd en succesvol worden verkocht.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Sluiten