Pitch je filmplan, 5 tips aan de hand van de workshop pitchen van Mirjam de With

Type blog 📖Blog
Auteur ✍️Douwe Anema

Een goede pitch is essentieel als je jouw filmideeën wilt verkopen. Tijdens een workshop over de inhoud van een pitch door filmregisseur en pitching expert Mirjam de With hebben deelnemers van First Wave waardevolle lessen geleerd. Hier zijn enkele tips om een succesvolle pitch samen te stellen.

1. Houd het eigen en klein

Een van de belangrijkste lessen is om de pitch klein en persoonlijk te houden. Focus op wat je echt wilt vertellen en vermijd om te veel details te geven. Houd het doelgericht en persoonlijk.

2. Begin met iets inspirerend

Een goede manier om jouw pitch te beginnen is door te starten met iets inspirerend, bijvoorbeeld een anekdote. Dit kan helpen om de aandacht van de luisteraars te trekken en hen te enthousiasmeren.

3. Gebruik de standaard indeling

Het is fijn om een standaard indeling te hebben bij het pitchen van jouw ideeën. Begin met het noemen van de doelgroep en eindig met een samenvatting van de visie. Dit zorgt voor duidelijkheid en structuur in jouw pitch.

4. Wees bewust van de doelgroep

Het is belangrijk om de doelgroep te noemen tijdens jouw pitch. Hierdoor kan de luisteraar zich beter inleven in jouw verhaal en begrijpen waarom jouw film relevant is voor deze doelgroep.

5. Wees overtuigend

Een pitch is een verkooppraatje. Wees overtuigend en zorg ervoor dat je de luisteraar meeneemt in jouw verhaal. Geef duidelijk aan wat jouw film zo bijzonder maakt en waarom het de moeite waard is om hierin te investeren.

Een goede pitch is een belangrijk onderdeel van het succes van jouw film. Gebruik deze tips om een overtuigende pitch samen te stellen die jouw filmideeën op de best mogelijke manier presenteert.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Sluiten