Dit zijn de makers van New Wave 3

Tijdens de 44e editie van Internationaal Filmfestival Assen zijn de namen van negen aanstormende Noordelijke filmtalenten bekendgemaakt die geselecteerd zijn voor de derde editie van New Wave. Zij werken komend jaar onder begeleiding aan hun filmplan, vaardigheden, netwerk met gevestigde professionals uit de industrie en de presentatie van projecten aan een breder publiek.

*Foto Erik-Jan Koopmans

Type blog 🗞Nieuws
Auteur ✍️

Biografie van de deelnemers

 • Brent Bosker

  Afgestudeerd aan de HKU als filmregisseur/scenarist met de korte film ‘Silent Waters’, Brent Bosker’s werk richt zich op de etnische spanningen in Bosnië en Herzegovina vanuit het perspectief van een vader en zijn dochter. Hij werkt nu aan een film over de Drentse periode van Vincent van Gogh. In het traject New Wave werkt hij aan een speefilm plan op basis van zijn korte film Silent Water.

 • Fleur Nonnekes

  Fleur is een 27-jarige filmmaker uit Groningen en recent afgestudeerd aan de HKU, ze gebruikt haar liefde voor absurde en komische verhalen om de trivialiteit en onbeduidendheid van het menselijk bestaan te benadrukken. Haar komende werken zullen deze thema’s blijven verkennen.

 • Bauke Brouwer

  Geboren in Friesland en opgegroeid in Zuid-Afrika, heeft Bauke Brouwer een unieke gave om echte verbindingen te maken met vreemden. Zijn eerste Nederlandse korte film, A67, is bedoeld om de onbegeleide kindvluchtelingen in Europa een gezicht te geven.

 • Okki Poortvliet

  Okki is geboren in 1999, groeide op in Odoorn, Drenthe. Haar afstudeerproject aan de kunstacademie Minerva, IJswee, is een film over hoe schaatsliefhebbers omgaan met de steeds warmer wordende winters. Haar filmografie omvat zeven projecten, met thema’s variërend van ambitieuze raketbouwers tot dagelijkse forenzen.

 • Ayan Egal

  Ayan is een regisseur, scenarist en actrice, streeft ernaar om de menselijkheid in haar verhalen en personages naar voren te brengen. Haar toekomstige film zal zich richten op een oudere vrouw wiens obsessie met haar buren uit de hand loopt.

 • Danny Zwols

  Danny is een 31-jarige filmmaker uit Emmen en heeft zich de afgelopen anderhalf jaar volledig gestort op fictie. Zijn films, vaak met een absurd tintje, gaan over mensen met herkenbare problemen. Zijn huidige project is een korte fictiefilm.

 • Jeroen van de Bovenkamp

  Jeroen is gepassioneerd over het gebruik van video en film om inspirerende en motiverende verhalen te vertellen. In 2019 werkte hij samen met muzikant Tristan Visser aan een korte documentaire, ‘Onder Water’, die zich richtte op onderwatergeluidsoverlast.

 • Ester Eva Damen

  Ester Eva is afgestudeerd aan de Rietveld Academie en de Nederlandse Film en TV academie, heeft een master in Art studies (Artistic Research) aan de Universiteit van Amsterdam. Haar werk stimuleert cross-over projecten en combineert film met dans en nieuwe muziek. Haar recente projecten omvatten een film(installatie) in Istanbul en een video/theaterproject in Berlijn.

 • Igor de Boer

  Igor de Boer is autodidact documentairemaker. Met zijn films wil hij vooroordelen wegnemen en empathie vergroten voor het onder het tapijt geschoven deel van de maatschappij.

Mede mogelijk gemaakt door

New Noardic Wave organiseert dit traject met ondersteuning van de provincie Fryslân, CineNord en het Nederlands FilmFonds.

Sluiten