5 tips over werken met dramaturgen

Type blog 📖Blog
Auteur ✍️Douwe Anema

Een goede dramaturg kan een essentiële rol spelen bij het ontwikkelen van een film. Tijdens een workshop van Henk Burger, een omroep dramaturg en docent, hebben deelnemers van First Wave enkele belangrijke lessen geleerd. Hier zijn enkele tips om het beste uit een samenwerking met een dramaturg te halen.

1. Feedback van een dramaturg is een cadeautje

Een goede dramaturg kan helpen om het beste uit jouw film te halen. Feedback van een dramaturg moet je zien als een cadeau, iets waar je van kunt leren en waar je je voordeel mee kunt doen.

2. Een dramaturg is er om je te helpen

Een dramaturg denkt met je mee en kan helpen om nieuwe inzichten te krijgen over jouw film. Het is belangrijk om open te staan voor de ideeën en feedback van een dramaturg.

3. Sta achter je eigen plan

Het is belangrijk om achter jouw eigen plan te staan en deze met overtuiging te brengen. Maar blijf ook openstaan voor de ideeën van een dramaturg. Deze persoon kan helpen om jouw plan nog beter te maken.

4. Weet wat je wil vertellen

Het is belangrijk om in de eerste afspraken met de dramaturg te ontdekken wat jij als maker wilt vertellen. Dit zorgt voor duidelijke kaders waarmee je de feedback van de dramaturg kunt toetsen.

5. Wees voorzichtig met een wonderlijke structuur

Een dramaturg kan helpen om de structuur van jouw film te verbeteren. Maar wees voorzichtig met het introduceren van een te complexe of wonderlijke structuur. Dit kan de kijker in verwarring brengen.

Dramaturgen zijn er om te helpen bij het ontwikkelen van een sterke film. Gebruik deze tips om het beste uit een samenwerking met een dramaturg te halen en zorg ervoor dat jouw film zo sterk mogelijk wordt.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Sluiten