10/05/2024

(Gesloten) Open call: Screen Talent Europe Pitching Forum 2024

De negende jaarlijkse Screen Talent Europe Pitching Forum staat voor de deur! In samenwerking met Screen Talent Europe en Mediefabrikken nodigen we Europese producenten, regisseurs en scenarioschrijvers uit om hun korte filmprojecten te pitchen tijdens het festival. De winnaar ontvangt een productiebeurs van €4000. Het Pitching Forum vindt plaats tijdens het Noorse Korte Film Festival in Grimstad. Het festival duurt van 12 tot 16 juni, en het Pitching Forum is op 12 en 13 juni.

Type lab Open call
Datum 🗓10/05/2024
Aanmelden🔗Meld je hier aan

Alles over Pitching Forum

Alles over Pitching Forum
 • Selectie

  In totaal worden 12 opkomende filmmakers zorgvuldig geselecteerd om hun projecten tijdens het festival te presenteren voor jury en publiek. De pitch zelf is gepland op donderdag 13 juni, voorafgegaan door een verplichte voorbereidingsworkshop op woensdag 12 juni. Reis, verblijf en maaltijden van 11 tot en met 14 juni worden volledig vergoed door het evenement. Als je wordt geselecteerd, moet je op 6 juni een online bijeenkomst bijwonen om de details van je ervaring en deelname tijdens je verblijf in Grimstad door te nemen.

 • Boottocht Noorse fjorden

  Na de pitch op donderdag worden alle deelnemers en festivalgangers uitgenodigd voor een heerlijke boottocht langs de prachtige Noorse fjorden van Grimstad. De winnaar van de pitchwedstrijd wordt later die avond officieel bekendgemaakt.

 • Voorwaarden

  – Producenten, regisseurs en scenarioschrijvers kunnen zich aanmelden als ze ten minste twee films (korte fictie of documentaire) hebben geproduceerd.

  – Kandidaten moeten zich aanmelden met een project in ontwikkeling, fictie of documentaire, met een maximale lengte van 20 minuten.

  – Deelnemers moeten beschikbaar zijn voor de voorbereidingen van de pitch op woensdag 12 juni en voor de pitch zelf op donderdag 13 juni. We raden aan om de reis naar Grimstad al op 11 juni te plannen.

  – Deelnemers moeten beschikbaar zijn voor de online bijeenkomst op 6 juni om de details van het STE Pitching Forum door te nemen.

  – Kandidaten moeten tussen de 22 en 32 jaar oud zijn.

  – De pitch wordt in het Engels gehouden.

  – Je ontvangt uiterlijk 16 mei bericht over je selectiestatus. Houd de data voor het STE pitching forum aan totdat de deelnemers bekend zijn gemaakt.

 • Overige informatie

  Naast het bijwonen van het Pitching Forum zullen deelnemers ook deelnemen aan de volgende activiteiten:

  – Een workshop om je pitch voor te bereiden op 12 juni, gefaciliteerd door mentoren van Mediefabrikken.

  – Diverse sociale en netwerkactiviteiten, zoals een boottocht over de Noorse fjorden en gezamenlijke diners.

  – Deelnemers krijgen ook gratis accreditatie voor het hele festivalprogramma.

 • Deadline

  Deadline voor aanmelding is 10 mei 2024.

 • Opgeven

  Opgeven kan via deze link. 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

🎫 Meld je hier aan
Sluiten