Voltooid: Nije Eagen

Het laboratorium waar fillmprojecten en opdrachten tot leven komen. Tijdens dit lab werden korte documentaires van 9 minuten gemaakt om een eigen visueel verhaal te vertellen.

Type lab 🎥Documentaire
Resultaatđź”—Bekijk alle video's

Het laboratorium van NNW

In het inspirerende laboratorium van New Noardic Wave worden filmprojecten en opdrachten werkelijkheid. Elk project omarmt een uniek thema, waarbinnen teams of individuen de vrijheid hebben om hun eigen film te creëren. De makers krijgen zo de gelegenheid om zich verder te ontplooien, terwijl ze gelijkgestemde creatievelingen ontmoeten en wellicht deuren openen naar nieuwe mogelijkheden in de filmindustrie.

15 korte documentaires

Gedurende vijf edities lang hebben noordelijke makers de gelegenheid gekregen om in ons laboratorium een visueel verhaal te vertellen in de vorm van een documentaire. Met slechts één restrictie – geen gebruik van interviews –, een budget van 2500 euro en een uitgebreid begeleidingstraject, kregen de geselecteerde kandidaten de unieke mogelijkheid om binnen een half jaar hun idee te ontwikkelen tot een film die een breed publiek zou bereiken en een podium zou krijgen op televisie.

Het traject

Tijdens het traject werden alle deelnemers voorzien van begeleiding bij het opstellen van hun plan, het verkrijgen van financiering en het daadwerkelijk maken van hun film. Er werden interessante masterclasses en trainingen georganiseerd waarin diverse thema’s en onderwerpen werden behandeld, voorzien van waardevolle tips die de makers konden toepassen in hun project en hen verder op weg konden helpen. Aan het einde van het traject vond een feestelijke première plaats van ieders film tijdens het Plons! festival in Leeuwarden, en bovendien werd elke film uitgezonden op zowel Fryslân DOK bij Omrop Fryslân als op NPO2.

Kaders

De kaders en richtlijnen die de deelnemers tijdens dit lab meekregen.

  • Duur

    De documentaires mochten slechts 10 minuut duren.

  • Budget

    De films werden gecrowdfund via Cinecrowd. Omrop Fryslân matchte het bedrag dat werd gefund tot maximaal 2500 euro.

  • Première

    De films gingen in première tijdens het Plons! International Short Documentary Film Festival in Leeuwarden en in een televisie-uitzending bij Fryslân DOK op Omrop Fryslân en NPO 2.

De begeleiders tijdens het traject

De deelnemers kregen begeleiding op verschillende vlakken van Froukje, Frans en Piter.

Het resultaat van de 15 documentaires

Aan het einde van alle vijf edities gingen de documentaires in première tijdens Plons! in Leeuwarden en in een televisie-uitzending bij Fryslân DOK op Omrop Fryslân en NPO2.

Bekijk alle video's

Samenwerkings partners

Dit lab werd mogelijk gemaakt door de steun van verschillende partners.

Helaas heeft dit lab al plaatsgevonden en is aanmelding voor dit lab niet meer mogelijk!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Sluiten