OPEN CALL: Wij zoeken 6 teams van filmmakers om kleurrijke (1 minuut) films te maken voor Keti Koti!

[Gesloten: bekendmaking selectie op 30 mei]

Op 1 juli vieren we Keti Koti; het verbreken van de ketenen van de slavernij. En daarom dagen wij 6 teams van filmmakers uit om voor €2000 een film te maken die stilstaat bij Keti Koti én verhalen over verbinding laat zien.

“KleurenRijk” draait om kleurrijke filmische portretten over verbinding. Een uniek project waarbij je team moet bestaan uit mensen met verschillende culturele achtergronden en disciplines (denk bijvoorbeeld aan filmmakers, schrijvers, muzikanten, kunstenaars). Centraal staan het zien van elkaars perspectief, het leren van elkaars talen en het vieren van culturen.

De opdracht luidt daarbij als volgt: maak in teamverband een video van 1 minuut (die ook op Instagram en TikTok ingezet kan worden) waarbij Keti Koti het uitgangspunt is. Vorm en stijl (animatie, videoclip, documentaire, experimenteel) zijn verder volledig vrij.

Indiening

Motiveer waarom jullie een video over Keti Koti willen maken én waarom de samenstelling van jullie interdisciplinaire en multiculturele team uitdaagt tot verdieping in dit onderwerp. En motiveer hoe meertaligheid een rol speelt in jullie film.

Kaders

Aanmelddeadline: 22 mei

Bekendmaking Selectie: 30 mei

Opleverdeadline: 23 juni

Voor wie: Noordelijke makers

Duur video: 1 minuut

Thema: Keti Koti

Stijl: KleurenRijk

Doelgroep video: 12 tot 25 jaar

Budget: €2000,- per team

Première: 1 juli

Meld je nu aan!

*het Keti Koti Lab wordt mede gefinancierd door het Iepen Mienskipfûns.