08/11/2023

Noordelijk Film Festival 2023

Hét vijfdaags filmfestival van het Noorden van Nederland met een gevarieerd programma van de nieuwste speelfilms en documentaires uit de Noord-Europese regio.

Type event 🎪Festivals
Datum 🗓08/11/2023
Tijd 08:00 - 18:00
Locatie 📍Leeuwarden
Prijs 💰0 - 95
Meer informatie🔗Website

Het festival

Het Noordelijk Film Festival is een vijfdaags filmfestival in Leeuwarden dat elk jaar plaatsvindt in november. Jaarlijks verkoopt het festival rond de 20.000 tickets. De kaartverkoop start dit jaar op do 26 okt. Ook deze 43e editie is stadsschouwburg De Harmonie het bruisende festivalhart en zal er een online aanbod beschikbaar zijn. Rondom november werken er 200 mensen aan mee, waarvan 180 vrijwilligers.

Noordse focus & zijprogramma’s

Het festival onderscheidt zich door een focus op de Noord-Europese cinema, van de UK tot en met Rusland. Een sterke selectie van de nieuwste speelfilms en documentaires uit deze grote noordelijke regio deelt het scherm met veelbelovende films uit eigen regio. Met de Noorderkroon competitie en het Industry programma biedt het een podium en springplank voor professioneel talent. Daarnaast zijn er verschillende zijprogramma’s, Film & Food, NL Eigenzinnig, Junior en uiteraard de schoolvoorstellingen keren terug dit jaar. Nieuw dit jaar is het onderdeel Memmetaal (over minderheidstalen).

Verbindend

Het NFF staat voor gastvrijheid en inclusiviteit: we willen dat iedereen zich welkom en geaccepteerd voelt bij ons. En ook voor bijzondere ontmoetingen, bijvoorbeeld tussen gevestigde filmmakers en aanstormend talent in een masterclass of op de aansluitende netwerkborrel. Het NFF heeft veel langdurige samenwerkingen, zowel binnen het team (terugkerende vrijwilligers) als met partners (hoofdlocatie De Harmonie), fondsen, sponsoren en subsidiënten. Als organisatie zijn we geïnteresseerd en betrokken bij de mienskip.

Bekijk meer events in de av-agenda van nederland

Ontdek meer events binnen de AV-sector in heel Nederland via de landelijke AV-agenda.

Sluiten