15/07/2023

Lezing: Documentaire-werkproces (Afgelopen)

Pieter-Rim de Kroon vertelt in deze lezing over zijn documentaire-werkproces. Hoe geeft hij zijn research vorm? Hoe komt hij tot een (dramatische) structuur in zijn films? En hoe overtuig je mensen van je plan?

Type event 👓Lezing
Datum 🗓15/07/2023
Tijd 14:00 - 17:00
Locatie 📍Grutte Pier Brouwerij
Prijs 💰Gratis

Wat houdt een documentaire- werkproces in?

Bij het maken van een documentaire komen veel aspecten kijken. Van research doen tot structuur aanbrengen in je films en het overtuigend overbrengen van je plan.

De lezing

Pieter-Rim de Kroon is als documentaire-regisseur bekend van onder andere Silence of the tides. Op 15 juli geeft hij een lezing om een boekje open te  doen over hoe zijn documentaire werkproces er precies uitziet. Hoe geeft hij zijn research vorm? Hoe komt hij tot een (dramatische) structuur in zijn films?  En hoe overtuigt hij mensen van zijn plan?

 

 

Pieter-Rim de Kroon, documentaire-regisseur

Pieter-Rim de Kroon ging naar de Nederlandse Film Academie en begon zijn carrière als cameraman. Zijn films gaan over culturele, industriële, maatschappelijke en milieu onderwerpen.

Meer over Pieter-Rim

New Wave

Deze lezing is onderdeel van ons New Wave programma, waarin negen regisseurs voor 9 maanden lang begeleid worden terwijl ze aan hun filmplan werken. De masterclasses en workshops bieden veel kennis die we graag willen delen met alle noordelijke makers. Daarom is dit event open én gratis te bezoeken!

Informatie

Alle informatie die je nodig hebt voor dit event.

 • Locatie

  De lezing vindt plaats in de Grutte Pier Brouwerij. Het adres is:

  Bartlehiem 23
  9091 BH Wyns

 • Tijd

  De lezing vindt plaats op 15 juli om 14:00 en zal ongeveer 3 uren duren.

 • Prijs

  De masterclass biedt veel kennis die we graag willen delen met alle noordelijke makers. Daarom is dit event open én gratis te bezoeken!

Helaas heeft dit event al plaatsgevonden en is aanmelding voor dit event niet meer mogelijk!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Sluiten