De deels in Friesland gedraaide speelfilm Speak No Evil, met in de hoofdrollen de Nederlandse acteurs Fedja van Huêt en Karina Smulders gaat in wereldpremière op het Sundance Film Festival, een van de belangrijkste festivals van Amerika. Dat heeft distributeur September Film vrijdag bekendgemaakt.

De Nederlandse acteurs spelen een stel dat op vakantie bevriend raakt met een Deens koppel, gespeeld door Sidsel Siem Koch en Morten Burian. De film van de Deense regisseur Christian Tafdrup is een coproductie met het Nederlandse OAK Motion Pictures.

Het Sundance Film Festival vindt plaats in Utah van 20 tot en met 30 januari 2022. Het festival staat bekend als een plek waar grote nieuwe talenten worden ontdekt. Speak No Evil verschijnt in het voorjaar van 2022 in de Nederlandse bioscopen.

Onder andere de Friese crewleden Niels Visser, Arnold Nauta waren de hele periode op de set aanwezig. locatiescout Frank Kortman uit Goutum, koos voor een aantal Friese locaties om het Nederlandse deel van de film op te nemen.