Twee jaar geleden lukte het ‘Screen Noord: filmcommission van het Noorden’ om een Deens-Nederlandse speelfilm naar Friesland te halen. Dit was de eerste speelfilm die sinds de uitbraak van Corona weer binnen de kaders van het covid-protocol mocht draaien.

Dit voorjaar ging Speak No Evil in premiere op Sundance en vanaf vandaag eindelijk te zien in de Nederlandse bioscopen!! Met o.a. Friezen Arnold Nauta, Frank Kortman, Niels Visser en Screen Noord op de aftiteling!

Hier een korte beschrijving! Wees gewaarschuwd. Deze film kruipt onder je huid.

Tijdens een vakantie in Toscane raken een Deens en Nederlands gezin met elkaar bevriend. Het klikt zelfs zo goed dat ze besluiten om elkaar na de vakantie nog een keer op te zoeken. Het duurt echter niet lang voordat de reünie uit de hand begint te lopen, als blijkt dat de Nederlanders zich op vakantie anders voordeden dan ze in hun eigen omgeving werkelijk zijn. Het Deense gezin bevindt zich in een benarde situatie in een huis van mensen waar ze zich volledig in hebben vergist en waarvan ze wensten dat ze er nooit binnen waren gestapt…