24 mei: NNW Academy Casestudy Mocro Maffia (met o.a. de regisseur & director of photography)

Tijdens de NNW Academy casestudy’s nemen we je mee achter de schermen en in het hoofd van Nederlands beste makers. Samen ontleden we namelijk bekende films, series en documentaires met de makers; van regisseurs tot cameramensen. Dit keer doen we dat met de makers van een van Nederlands succesvolste series: Mocro Maffia.

Met regisseur Victor Ponten en director of photography Daan Nieuwenhuijs bespreken we de ontstaansgeschiedenis, gemaakte keuzes, hoe hun visie vertaald is naar beeld, impact op hun carrières en nog veel meer. En natuurlijk krijg jij de kans om je vragen te stellen!

Wanneer: 24 mei

Waar: De kapel in dbieb (Blokhuisplein 44, Leeuwarden)

Inloop: vanaf 19:30

Start casestudy: 20:00

Mocro Maffia

Mocro Maffia won een Gouden Kalf voor beste dramaserie 2021 en gaat over de opkomst van een nieuwe generatie criminelen in de Amsterdamse onderwereld. De hoofdpersonen zijn de drie beste vrienden Romano, Potlood en De Paus. Samen maakten ze de overstap van de kleine criminaliteit naar het grotere werk en in no time hebben ze de hele cocaïnehandel in Amsterdam in handen, maar door jaloezie valt de vriendengroep uiteen, waardoor ze lijnrecht tegenover elkaar komen te staan.

Dineren met de makers

Je vragen stellen tijdens de casestudy is nog niet alles. Want wil je ook feedback op je eigen werk tijdens een diner met de makers? Dat kan! Door je HIER aan te melden met een link naar eigen videomateriaal (maximaal 10 minuten), maak je met twee andere makers kans op deze uniek ontmoeting.

Tickets casestudy

Tickets voor de casestudy’s kosten €11,- of €8,- als je student bent en bestel je HIER

Deze casestudy wordt georganiseerd in samenwerking met Slieker Film, dbieb en het Noordelijk Film Festival.