42e Noordelijk Film Festival

Het Noordelijk Film Festival is een filmfestival in Leeuwarden dat over het algemeen elk jaar plaatsvindt rond het tweede weekend van november. In 2019 werd nog het jubileum van het 40-jarig bestaan gevierd met een speciale langere editie. Van 1976 tot en met 1988 vonden de eerste tien edities plaats onder de naam Fries Film Festival. Stadsschouwburg De Harmonie heeft zo goed als alle jaren als festivalhart gediend. Daarnaast is filmtheater Slieker Film (in het Fries Museum) een festivallocatie. Dit jaar trekken we ook de provincie in met een programma dat zich uitstrekt tot De Lawei in de Drachten en De Koornbeurs in Franeker. Dichterbij voegen we er één locatie aan toe: voor het eerst en het laatst draaien we in Pathé Tivoli. Het festival is met circa 20 tot 25 duizend bezoeken, geteld over vijf dagen, één van de grootste regionale filmfestivals van Nederland.

Kampvuur – jaaropening

Op 28 januari is de eerste kampvuur van het jaar. Het event waar makers delen waar ze aan werken. Deze keer presenteren 15 makers in korte tijd wat zij het aankomende jaar gaan maken, waar ze aan schrijven of wat ze van de grond proberen te krijgen. Wil jij ook iets delen? meld je aan bij jessie@newnoardicwave.com

 

Noordelijk Film Festival

Het Noordelijk Film Festival is een filmfestival in Leeuwarden dat jaarlijks plaatsvindt in november. Het festival onderscheidt zich van andere festivals met zijn unieke internationale en lokale Noordse Focus.

afgelast- Explore the North

AFGELAST VANWEGE COVID-19 maatregelen

Het festivalweekend van Explore the North 2021 vindt plaats van 19 tot en met 21 november.

De kaartverkoop is van start gegaan. Koop nu je festivalticket voor een heel weekend muziek, theater, literatuur, wetenschap en meer…

Prijs van een weekendticket € 49,50.

Het volgende programma is al aangekondigd:
Spinvis, ZEA, Arnon Grunberg, Fiep van Bodegom, Daughters of Reykjavik, Roman Krznaric, Simone Atangana Bekono, Jens Meijen, Lize Spit, Rebekka de Wit, Sinead O’Brien, Nyk de Vries & Artvark Saxophone Quartet en Tobi Lakmaker. Er volgen snel meer namen!

Voor meer informatie over het festival, of ben je benieuwd naar het programma? Neem dan een kijkje op explore-the-north.nl/nl/festival.