Kom gratis naar de masterclass van documentaire-regisseur Niek Koppen!

New Wave is in volle gang en na het eerste geslaagde weekend in het Groningse Sellingen, staat het tweede weekend alweer voor de deur. Dit keer verzamelen we met de negen regisseurs in Leeuwarden, maar nodigen jou ook graag uit om de masterclass van documentaire-regisseur Niek Koppen én een kampvuursessie bij te wonen!

Je hoeft je niet op te geven of iets te betalen, kom gewoon langs in de Wasknijperzaal in de Blokhuispoort (Blokhuisplein 40). Hieronder lichten we het programma toe.

Zaterdag 22 april: Masterclass Niek Koppen (13:30-17:00)

Niek Koppen is documentaire regisseur van onder andere ‘Goud’, ‘levende klederdracht’, ‘The hunt’ en de ‘slag in de Javazee’ (gouden kalf winnaar). In 1999 richtte Niek Selfmade films op, waarmee hij meer dan 50 documentaires produceerde. Meerdere van deze films winnen gouden kalveren. Daarnaast was Niek Koppen 5 jaar hoofd documentaire bij het filmfonds. Niek toont fragmenten uit eigen werk en komt alles vertellen over het gebruik van (dramatische) structuur in het documentaire proces.

Zaterdag 22 april: Kampvuur (20:00-22:00)

New Wave-deelnemers Jörgen Scholtens, Johanneke Dijkstra en Julian Verkerk tonen eigen werk dat we vervolgens nabespreken in een informele setting.

VRIJDAGAVOND: BEST OF NOORDERKROON

En speciaal voor iedereen die zijn Noordelijk netwerk echt wil uitbreiden en alles uit het weekend wil halen, zijn jullie ook van harte uitgenodigd om alvast op vrijdagavond 21 april naar Slieker te komen! Zij organiseren een speciale vertoning van de beste films die het afgelopen jaar in het Noorden gemaakt zijn! De makers van deze prijswinnende films zijn aanwezig voor een Q&A en natuurlijk bij de borrel na afloop. Dus kom vooral kijken naar wat je andere collega’s uit het Noorden doen! 

19:00 Best of Noorderkroon mix 1

21:00 Best of Noorderkroon mix 2