Gratis met New Noardic Wave naar Cannes 2023

Bij liefde hoort Parijs, bij mode hoort Milaan en wie aan film denkt, denkt natuurlijk aan Cannes. De Franse stad is sinds 1946 elk jaar het toneel voor het meest prestigieuze internationale filmfestival van de wereld. En wij selecteren één talentvolle filmmaker uit ons netwerk om met CineSud mee te gaan naar SFC Rendez-Vous Industry 2023. Een unieke kans om deel te nemen aan de internationale markt voor korte films tijdens Festival de Cannes, van 20 mei tot 27 mei 2023!

In het kort:

Aanmelden kan als je na juli 2022 en vóór maart 2023 een korte film hebt afgemaakt en een heldere visie hebt voor jouw toekomstige ambities en ontwikkeling als filmmaker.

Wat: Trainings- en netwerkprogramma op het Film Festival Cannes
Wanneer: 20 mei tot 27 mei 2023
Deadline opgave: 17 februari 2023
Kosten: Geen! De kosten van €850 nemen wij voor onze rekening

SFC Rendez-Vous Industry

Tijdens SFC Rendez-Vous Industry organiseert CindeSud een specifiek netwerkprogramma waar filmprofessionals uit de hele wereld elkaar ontmoeten, hun films laten zien, bekendheid opbouwen en inspiratie opdoen voor nieuwe projecten.

Als deelnemer aan Film Talents to Cannes 2023 krijg je de kans om jezelf en je korte film te presenteren tijdens speciale evenementen op SFC Rendez-Vous Industry. Daarnaast krijg je een accreditatie voor het Marché du Film. Bovendien biedt CineSud exclusieve netwerkmogelijkheden met belangrijke spelers in de filmbranche, toegang tot conferenties en workshops en uitnodigingen voor netwerkdrinks en recepties tijdens het Marché.

Begeleiding CineSud

Twee coaches van CineSud begeleiden en helpen je bij het organiseren van persoonlijke gesprekken met vertegenwoordigers van productiebedrijven, distributeurs, festivals en nog veel meer. Voor en tijdens het Festival de Cannes werkt CineSud samen met veel nationale en internationale partners om te zorgen voor de beste training- en netwerkmogelijkheden voor de geselecteerde deelnemers. Dit zijn onder andere Cannes Court Metrage, SEE NL, de Nederlandse Filmcommissie en het Nederlands Filmfonds, partners uit het Europees Filmcommissie-netwerk en partners uit Screen Talent Europe.

Verblijf en reis

Naast bovenstaande activiteiten en begeleiding zorgt CineSud voor accommodatie in Cannes voor de duur van het programma (loopafstand van de Marché du Film). Reiskosten zijn niet inbegrepen.

Meld je nu aan

Iedere nieuwe filmmaker kan zich aanmelden. De enige vereisten zijn dat je een korte film hebt voltooid na juli 2022 en voor maart 2023 en een duidelijke visie hebt op je toekomstige ambities en ontwikkeling als filmmaker. In het aanmeldingsformulier vragen we je om een kijk-link van je recente korte film en een motivatie te sturen en in de motivatie is het belangrijk om je ambities en doelen voor Cannes uit te leggen.