Zaterdag 20 augustus: Nachtkijkers doet Grutte Pier.
Films kijken, bieryoga, pizza aan de Dokkumer Ee. Wie wil dat nou niet! Nachtkijkers zwaait af met een speciale laatste versie bij de Grutte Pier brouwerij in Bartlehiem.
klik hier voor meer informatie en kaarten.

2, 3 en 4 september: Plons, International documentary Film Festival
In het weekend van 2 t/m 3 september kun je weer de beste korte documentaires van over de hele wereld bekijken op het schip de Eestroom in Leeuwarden. Ook gaan daar de 3 nieuwe korte documentaires in het kader van het ontwikkeltraject ‘Nije Eagen’ in premiere. Kijk hier voor meer informatie.

Check ook hun dorpentour in de weken ervoor door Groningen en Friesland.

14 & 15 oktober: Het Huiskamerfilmfestival
Op 14 & 15 oktober wordt Friesland één groot filmfestival. Tientallen huiskamers worden dan omgetoverd tot filmzaaltjes waar korte films worden gekeken. Het festival is daarvoor nog op zoek naar hosts. Wil jij je huiskamer, kerkje, voetbalkantine of zuipkeet beschikbaar stellen? Dan hier aanmelden.

Noorderkroon & Filmkick competitie
Zet 9 t/m 13 november in de agenda! Dan is weer het volgende Noordelijk Film Festival. Vergeet ook niet je films en korte film plannen in te sturen voor de Noorderkroon competitie en de Filmkick competitie. Voor de Filmkick competitie kun je 10.000 euro productie budget winnen om je film te maken. Kijk hier voor meer informatie.

Nederlands Film festival Talent day
Op 26 september is de Talent day van het Nederlands film festival. Je kunt daar de hele dag zijn om met andere makers, fondsen, producenten en organisaties te netwerken. Daarnaast is er de kans om je plan te overleggen met experts, omroepen, streamingdiensten als je je inschrijft voor de speeddates en feedbacksessies. Hier zijn slechts 25 plekken voor beschikbaar.

Heb je relevante evenementen in Friesland, Groningen en Drenthe die je onder de aandacht wilt brengen? stuur een mailtje naar info@nnw.frl